Управителният съвет на фондацията присъди и удостои с престижната награда протосингела на Видинска епархия Негово високопреподобие архимандрит Антим. "Високото отличие му се дава за изключително активната му родолюбива обществена, културна и религиозна дейност за развитието на Българския Северозапада", каза при връчването на наградата председателят на фондацията Петър Младенов.

Негово Високопреподобие архимандрит Антим е роден на 12 януари 1983 г. в Благоевград. Приема монашески постриг през Коледния пост на 1999 г., ръкоположен за йеродякон на 27 юли 2000 г., ръкоположен за йеромонах на 27 юли 2001 г., възведен в архимандритско достойнство на 29 април 2007 г. От 1 март 2008 г. е протосингел на Видинската света митрополия.

"Поздравявам първия носител на почетното звание "Народен духовен крепител на Северозападна България” . Това е напълно заслужено признание за извършваната от него народополезна дейност на клирик и деец за духовното развитие на Северозапада", заяви от своя страна председателят на "Будители“ Юлий Йорданов.