Първа награда в същия раздел получи 15-годишната Севилай Селим от Черноочене за есето „Аз обвинявам образователната система“. Впоследствие обаче организаторите на конкурса й отнеха наградата, тъй като се оказа, че текстът й е „нетворчески заимстван“ от памфлета на популярния американски рапър и блогър Prince Ea, с рождено име Ричард Уилям, качен и в YouTube.

Победител в категорията „Разказ“ стана Кирил Димов от Казанлък за сатирично-фантастичния разказ „Когато веганите изпият Слънцето“, а втора награда грабна Теодора Георгиева от Силистра за „Момчето хвърчило“.

В тазгодишното издание на конкурса в памет на Мориц Йомтов и Марко Стойчев, известни с литературния псевдоним Братя Мормареви, сценаристи на обичаните от поколения деца и възрастни игрални филми „Таралежите се раждат без бодли“, „С деца на море“, „Войната на таралежите“, „Васко да Гама от село Рупча“ и др., взеха участие рекорден брой - близо 200 ученици, на възраст от 12 до 19 г., с над 300 свои творби.

Те бяха оценени от авторитетно жури в състав: Бойко Василев, Иво Сиромахов, Димитър Томов и Бойко Ламбовски, които отбелязаха както масираното присъствие на коронавируса в текстовете на младите българи, така и нарасналата им непримиримост към фалша и бездушието във всички сфери на живота - от семейството до политиката.

Наградите на призьорите връчи социологът Кънчо Стойчев, председател на Фондация „Братя Мормареви“.

„Това е първият конкурс, в който участвам и за мое щастие бях оценена изключително високо, сподели по повод спечелената награда Силвия. Благодаря на всички и честито на останалите! За мен беше удоволствие да срещна тези хора! Благодаря на госпожата ми по български език и литература Венцислава Найденова за подкрепата! За мен е чест!“