© Община Белоградчик

Целта на проявата е да открива и стимулира млади таланти в областта на изобразителното изкуство, да изгражда творческо въображение и индивидуалност по зададена тема и чрез различни зададени теми, които ежегодно ще се променят да популяризира музикални празници и фестивали, които се организират и провеждат в Белоградчик, както и да провокира интерес към този бисер на природата - Белоградчишките скали. В проявата се включиха деца от 6 до 16 години. Организаторите наградиха децата, разделени в три възрастови групи - от 6 до 9 години, от 10 до 13 години и от 14 до 16 години. Бяха връчени и 4 специални награди от салона за наивистично изкуство. Три специални награди бяха връчени и от домакина - художествената галерия "Вълчо Вълчев".

От 17:30 часа на площад "Възраждане" започна общоградско тържество. На него кметът Борис Николов присъди знака "Почетен гражданин на град Белоградчик и Общината" да бъде връчен на д-р Тодор Вълов. По традиция на Празника на Белоградчик се връчват грамоти за заслуги на дейци на културата, изкуството, институции и граждани.

Празникът продължи с концертна програма с участието на ДГ "Иглика", Мажоретен състав, Вокална група "Звънчета" и "Школа за народни танци" към Център за подкрепа на личностното развитие - Детски комплекс Белоградчик и певческа група "Пей сърце" към пенсионерски клуб "Мадона".

Днес жителите и гостите на Белоградчик могат да видят постановката на Видинския драматичен театър "Няма да платим, няма да платим!", която ще се играе в салона на НЧ "Развитие 1893г." от 17:30 часа. Входът е свободен.

В съботната вечер на 02.07.2022 г. от 17:00 ч. в Заседателна зала на Общинска администрация - Белоградчик ще се проведе Петровденска творческа среща между „Дружеството на писателите” – гр. Видин и Литературен клуб към НЧ „Развитие-1893 г.”

За любителите на музиката и доброто настроение на 01 и 02 юли (петък и събота) от 20:00 часа в местността „Панаирището“ ще свирят и пеят съответно Йордан Йончев - Гъмзата и Наташа Джорджевич.