Домакин на културното събитие бе градската библиотека. Откриването на четенията направи председателят на творческия клуб – Светла Дамяновска.

На 26 юли в библиотеката при НЧ „Просвета -1925“ ще гостува журналистът и писател Искра Урумова. Работи като журналист над 17 години - репортер и редактор във вестници, радио, интернет агенции и телевизии. Позната е на широката аудитория като телевизионен кореспондент.

„Откраднато“ е дебютният ѝ роман - първа част от трилогия със сюжет, вплитащ в едно приказни образи от българския фолклор, увличаща любовна история и вълнуващо пътешествие в най-мистичните кътчета на България.

Тя ще представи новата си книга „Коя е билката?“ , написана заедно с Елионора Недялкова.

В книгата ще откриете отговори на въпроси като коя е билката за най-много болести, най-трудно откриваемата или най-опасната за употреба? Има ли билка против страх и стрес? Съществува ли билка за любов? А за предпазване от лошите мисли на другите? Коя е най-мистериозната билка?

Очакват ви още позабравени народни песни, тайнствени заклевания и полезни рецепти от миналото и една съвсем истинска приказка. „Коя е билката?“ ще ви напътства и ще ви предпазва, защото не всеки лек можем да приготвяме сами и има растения, към които не бива да посягаме.