Министърът благодари на общината и на народния представител за доброто партньорство по проект „Красива България“. „Впечатлен съм, че в продължение на два мандата общината е използвала ресурсите за подобряване на състоянието на обществената инфраструктура, която е изцяло преобразена с реализирането на пет проекта по „Красива България“, заяви Петков, цитиран от пресцентъра на министерството.

Социалният министър посети два Центъра от семеен тип за деца и младежи без увреждания в с. Бърдарски геран. Той се запозна на място със социалната услуга, разговаря с децата и с персонала и се убеди в тяхното добро качество. Петков благодари на общината, която е доставчик на услугите, за положените грижи и създадените добри условия, така че децата да растат в среда, близка до семейната и по този начин да бъдат задоволени техните ежедневни потребности от подслон, храна и сигурност. В двата центъра са настанени общо 21 деца на възраст от 3 до 16 години, като за тях се грижат около 20 социални работници.

„Радвам се, че децата растат в такива добри условия и получават подкрепа за личностно развитие“, заяви министърът и пожела на децата да са здрави, да залягат над уроците и да сбъдват мечтите си.

По време на работната си визита министър Петков посети Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Бяла Слатина, по която има изпълнени обекти по проект „Красива България“. Със средства на проекта през 2013 г. беше ремонтирана поликлиниката, а през следващите 3 години са реновирани и отделни тела на болницата. През 2018 г. по същия проект се извършва вътрешно преустройство на втория етаж на болницата. Общата стойност на ремонтираните подобекти в болницата, включително и от 2018 г., възлиза на близо 1 млн.лв., от които половината са от МТСП.