През януари на 2016 г, почти две години след началото на съдебния процес, срещу бившия фелдшер на училището по изкуствата във Враца съдът постанови осъдително решение. Наказателен състав с председател съдия Искра Касабова наложи наказание от шест години лишаване от свобода на Кунов, което да се изтърпи ефективно при строг режим, а от периода на наказанието да се приспадне времето през което е бил задържан и с мярка домашен арест.

Общо 14 бяха повдигнатите обвинения срещу бившия фелдшер. Част от блудствата той извършил срещу непълнолетни, други срещу малолетни ученички. По две от обвиненията Борислав Кунов беше оправдан, защото не бяха доказани. Освен ефективната присъда съдът определи Кунов да плати и искове за нанесени вреди на трима конституираните граждански ищци. Единият иск е бил за 10 хил. лв и два по 5 хил. Съдът уважи първият иск до размер от 2 хил. лв, а другите два иска за сума от по 1000 лева. Кунов беше задължен от съда да пати и разноските по делото, като сумата бе над 10 000 лв.

Кунов и неговият защитник не пропуснаха правото си да обжалват присъдата. Жалба в Окръжния съд внесе и едно от момичетата, поради несъгласие с една от оправдателните присъди по случая. Вазивното дело се състоя днес. Тричленен наказателен състав с председател съдия Веселка Иванова изслуша становищата на страните. Преди, обаче да се даде ход на делото защитата на подсъдимия поиска процесът да се гледа при затворени врати. На основание НПК и Закона за защита на личните данни и поради факта, че е морално факти от интимният живот на страните по делото да не се тиражират в медиите, присъстващите напуснаха съдебната зала. В установеният срок съдът ще вземе решение и след изготвяне на мотивите, журналистите ще имат възможност да получат информация от говорителя на Окръжния съд.