© Община Козлодуй

Г-жа Милена Новак, която бе част от организаторите на събитието, изказа своите благодарности и призова присъстващите: „Време е да вземем нещата в наши ръце и да покажем, че има активни граждани, които милеят за общината, които със собствени сили и средства могат да допринесат за нашата си общност. Лично аз вярвам много в това, че всичко зависи от нас, че промяната започва от нас. Благодаря на всички доброволци от спортен клуб по кикбокс „Златните момчета”, на младежкия парламент, на хората – служители в болницата, в централата, в общината, в читалището, които дариха времето си, за да организираме празника. И най-вече благодаря на стотиците дарители, които се включиха и наистина за по-малко от два часа успяхме да наберем тази голяма сума”.

Атракциите, които бяха организирани за мероприятието, развълнуваха малки и големи. Голямо въодушевление сред децата бяха линейката, пожарната и полицейският автомобил, където те влизаха, разглеждаха, пускаха сирени. Направиха се демонстрации на първа помощ, а студентът по медицина Патриция предоставяше здравна информация в специално изработени от нея брошури.

Водещият на събитието Веселин Искърски допринесе за доброто настроение и усмивките на площада в Козлодуй. Децата се забавляваха, возейки се на истинско магаренце с името Татяна.

В кампанията се включиха и редица доброволци, които предлагаха на посетителите сладкарски изделия срещу дарения. Над 400 меденки, ръчно приготвени от Рени и Деси, както и сладкиши от Жен Съвета към атомната електроцентрала, бяха оползотворени благотворително за празника.

Прекрасните изпълнители от балет „Хаос”, както и вълшебните гласове на Дея и Ралица, възпитанички на г-жа Людмила Алексиева от читалището, също допринесоха за хубавите емоции от събитието.

Спортен клуб по кикбокс „Златните момчета” направиха атрактивни демонстрации, а на място на площада бяха подредили целия си арсенал от спечелени купи и медали.

Кметът на община Козлодуй, инж. Маринела Николова, приветства присъстващите с думите: „Изключително се вълнувам всеки път, в който усещам такава истинска гражданска инициативност! Да, ние като община имаме задължение да подпомагаме общинската болница и го правим, но когато общността се обедини и заедно подкрепим подобни кампании резултатите са в пъти по-добри от просто институционалната помощ. Ангажирам се да предложа на общинските съветници да отпуснем от бюджета остатъка от средствата, за да се закупи електромиограф за нашата болница”.

Празникът завърши подобаващо с българско хоро, под звуците на общинския духов оркестър.