Христо Гелов привлече вниманието на чуждите медии с нестандартната си интервенция в скучната градска среда. Той е изрисувал с прости геометрични форми в ярки цветове 18 пешеходни пътеки в град Торелодонес, провинция Мадрид. Вместо върху стандартните бели правоъгълници, пешеходците пресичат върху ярки зиг-заг форми, квадрати, ромбове, кръгове и прочие.

Проектът има за цел да повиши вниманието на пешеходците и водачите на превозни средства и същевременно да прибави цвят към еднообразната градска среда.

Това не е първият път, в който Гелов създава подобен вид изкуство. Той има над 20-годишен професионален опит в сферата на аудиовизуалната индустрия и мултимедийния дизайн, занимава се с визуална и медийна комуникация, а през последните 4 години се реализира активно в различни арт инициативи.

Христо Гелов е син на известния художник-монументалист Никола Гелов - aвтop нa стотици твopби в тeхникитe cгpaфитo, фpecкo, ceкo и мoзaйкa. Голяма част от творбите на покойния вече голям художник ca се превърнали в емблеми на Велико

Източник: mediapool.bg