"Зелените” нямат победа вече в четири поредни срещи, като редуват загуби с равенства. Най-тежкият резултат дойде преди два кръга, когато врачани отстъпиха с 1:8 в Разград от Лудогорец. След този резултат старши треньорът Даниел Моралес подаде оставка, но ръководството на тима реши да не му я приема и така специалистът остана начело на клуба. В предишния кръг пък Ботев врътна равенство с предпоследния Хебър.

Черно море от своя страна се намира на четвъртата позиция, като все още може да се каже, че има шансове и за третото място. Към момента “моряците” са с 45 точки, а третият ЦСКА 1948 има 9 повече. От друга страна обаче момчетата на Илиан Илиев не могат да си позволят грешни стъпки, тъй като седмият Славия е само на 4 пункта под тях. Черно море се намира в добра форма и е в серия от три поредни победи. Първо тимът победи Септември (София), след това се наложи над Хебър, а в последният си мач надви Локо (Пд). В тези три двубои варненци вкараха 6 гола и допуснаха само 1 в своята врата.

Добрата новина за Илиан Илиев е, че ще може най-сетне да разчита на бразилеца Матеус Машадо. Нападателят пристигна скоро в тима и имаше проблеми с документите, които не му позволяваха да помогне на новия си отбор по-рано.

Черно море се намира в серия от две поредни победи срещу Ботев (Вр) - с 2:1 и 5:0, но и двата последни двубоя се играха във Варна. Във Враца последната среща между “зелените” и “моряците” завърши без голове и без победител - 0:0.

Вероятни състави:

БОТЕВ: Костов, Фелипе, Кавдански, Фераресо, Мендоса, Ивайлов, Георгиев, Цветанов, Мажуга, Сербер, Переа

ЧЕРНО МОРЕ: Дюлгеров, Попов, Атанасов, Дробаров, Дичев, Панайотов, Василев, Матеус, Фернандес, Пачеко, Илиев

Източник: sportal.bg