Срещата бе дебют за двама наставници. Христо Янев замени Даниел Моралес в Северозапада, докато в Стара Загора стана аржентинско рокадо и Густаво Араголаса бе заменен от Хосе Луис Ачари. Днес заралии започваха без нито един българин в стартовия си състав. За сметка на това са с девет представители на Латинска Америка, един италианец и френския голаджия Вини Трибуле.

С победата си днес Ботев вече има актив от девет точки и се намира на 13-а позиция. Берое от своя страна записа четвърта поредна загуба и остава с 13 точки на шесто място.

През първата част играта бе равностойна, но все пак гостите бяха по-близо до откриване на резултата. Първо удар на Майк Севайос от малък ъгъл мина покрай гредата, а след това Вини Трибуле не съумя да засече силен пас в наказателното поле и топката излезе над вратата.

В 54-ата минута домакините бяха близо до откриване на резултата, след като Мартин Смоленски се оказа на стрелкова позиция, но ударът му с левия крак мина покрай гредата.

Две минути по-късно Ботев откри резултата. Попадението бе резултат на голяма грешка на вратаря Родриго Ачинели и Лучиано Скуадроне, които позволиха на Даниел Генов да ги изпревари за топката и да отбележи на празна врата.

В 83-ата минута гостите останаха с човек по-малко. Франко Рамос спъна откъсващия се Марко Мажуга и получи директен червен картон.

До края на мача Берое пробва да стигне до късно изравняване, макар и с човек по-малко, но така и не съумя да застраши особено много вратата на домакините.

Източник: sportal.bg