Секунди преди първия съдийски сигнал част от футболистите на домакините получиха награди от гласуването на феновете. Третото място бе спечелено от Петър Витанов, а пред него остана Бирсент Карагарен. Без никакви изненади №1 според привържениците на "смърфовете" за 2021 година бе избран капитанът Димитър Илиев.

Първата интересна ситуация се откри пред вратата на Красимир Костов. Первиз Умарбаев отправи страхотен шут от далечна дистанция, но стражът на гостите успя майсторски да избие в корнер. В 10-ата минута Красимир Тодоров спечели дузпа за своя тим. Младият футболист бе препънат в наказателното поле от Лукас Рейдър, а главният съдия Красен Георгиев отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Дориан Бабунски, който не пропусна да забие поредния си гол в efbet Лига.

В 25-ата минута капитанът на Локомотив Димитър Илиев можеше да изравни резултата. Атакуващият футболист бе намерен около точката на дузпата с пас от Йосип Томашевич, но ударът му премина на сантиметри от целта. Малко по-късно Умарбаев отново пробва да затрудни Красимир Костов, но кълбото попадна право в ръцете на вратаря.

Логичното се случи в 34-ата минута, когато Кристиан Гомис постави топката на главата на Димитър Илиев. Опитният футболист с прецизен удар матира Красимир Костов. В 40-ата минута Юлиян Ненов центрира в наказателното поле към Красимир Тодоров, който стреля от движение, но право в тялото на Лукас Рейдър. Три минути по-късно Юлиян Ненов матира вратаря на "смърфовете". Големият талант на гостите Красимир Тодоров изведе майсторски крилото на врачани, който с техничен удар направи безпомощен Рейдър.

Втората част започна фантастично за гостите от Враца. Диего Фераресо изведе Дориан Бабунски, който преодоля елегантно стража на "черно-белите", след което с лекота прати топката в мрежата.

В 56-ата минута футболистите на Александър Тунчев направиха перфектна комбинация между Гомис, Умарбаев и Карагарен. Последният подаде към Георги Минчев. Нападателят прати топката във вратата с удар от близка дистанция. В 67-ата минута Илия Миланов върна преднината от двата гола за своя тим. Юлиян Ненов центрира от корнер към бранителя, който с глава вкара своя първи гол в шампионата за сезона.

В 74-ата минута стана жестоко разбъркване в наказателното поле на Ботев (Враца). Няколко футболисти се опитаха да пратят топката в мрежата, но геройските прояви на бранителите на гостите спасиха тима от трети гол. Осем минути по-късно Димитър Илиев отправи силен удар с левия крак, но кълбото премина над вратата. В 85-ата минута Лукас Салинас нацели гредата, а минута по-късно Димитър Илиев стреля от пряк свободен удар, но в ръцете на Красимир Костов. В последните секунди Николай Николаев получи втори жълт картон от рефера Красен Георгиев. Това бе и последната интересна ситуация в двубоя.

С този успех гостите от Враца се изкачиха до десето място с актив от 19 точки. Локо (Пд) пък завършва годината на шеста позиция с 25 пункта.

Източник: sportal.bg