Централната избирателна комисия служебно се снабди със справка за адресно регистрираните по постоянен и настоящ адрес на с. Горно Церовене, от електронната страница на ГД „ГРАО“ при МРРБ, от която е видно, че броят на населението по постоянен адрес на селото, към 15.12.2023 г. е 329 души, поради което в кметство с. Горно Церовене, следва да се произведе частичен избор за кмет на кметство.

С оглед на изложеното Централната избирателна комисия прие, че Общинската избирателна комисия – Монтана, е представила необходимите документи съгласно изискванията на чл. 463, ал. 3 от Изборния кодекс, удостоверяващи основанието за предсрочното прекратяване на пълномощията на кмета на кметство с. Горно Церовене и необходимостта от насрочване на частични избори.

Централната избирателна комисия намира, че са налице изискванията на чл. 463, ал. 1 ИК за произвеждане на частичен избор за кмет на кметство с. Горно Церовене, община Монтана, област Монтана, поради което и на основание чл. 463, ал. 4 от Изборния кодекс предлага на президента на Република България да насрочи частичен избор за кмет на кметство с. Горно Церовене, община Монтана.