На днешната дата отбелязваме Деня на занаятите. Той се чества на църковния празник Свети Петър и Павел, или Петровден.
Занаятчийството у нас е стара традиция. Практикуването й включва много дейности, свързани с ръчната изработка на вещи и предмети.
От общо 172 занаята останаха 61. Сред тях са грънчарство, ножарство, везбарство, гайтанджийство, килимарство и много други. Времената обаче са трудни за занаятчиите“, каза Каменов. Според него някои знаятите са отпаднали като автомонтьори, общественото хранене и строителите, които са главно в сивия сектор. Ние не спираме да правим предложения към зконодателя да се подпомагат занаятчиите, да укрепнат, за да могат със златните си ръце да създават повече красота“, каза Каменов.

Доказалият се стар нов майстор Чавдар Антов е член на СБХ от 2000 година, но за него е чест да получи най- високото отличие майстор в Регионалната занаятчийска камара. Така той обеща да създаде своя школа и да изнася уроци на открито. От своето изкуство показа паното, поръчано за годеж между младоженец водолей и госпожица дева, на което избраникът сипва вино на любимата си в чаша, а в ниша е скрит годежният пръстен. Майсторът се гордее и с диптих за живота на Исус Христос от рождението му до петдесятница, с още цяла колекция с икони и композиции.