„Целта на министерството е да помогне за стабилизирането на болница. Д-р Ценова подаде оставка, която аз не приех и ѝ дадох възможност да обмисли решението си. Тя не оттегли своята оставка и затова обявихме конкурс за избор на нов директор.

Янко Кочев беше единственият кандидат. Той отговаря на всички условия на конкурса. Като министър на здравеопазването и принципал на болницата, аз не мога да пренебрегна мнението на лекарите и медицинските специалисти, както и на обществото. Затова неговото назначение се отлага“, посочи министър Хинков.

По време на срещата с Борда на директорите бяха набелязани спешни мерки и оздравителни стъпки, които ръководството на врачанската болница трябва да предприеме до края на годината.

„След това ще проведем нова среща, за да отчетем свършеното и д-р Кети Ценова да заяви окончателното си решение. Смятам, че с експертизата, която притежават членовете на Борда, можете да постигнете целите, които поставихме. Имате нашата подкрепа за това“, заяви още министърът на здравеопазването.