© Община Козлодуй

За проследяване на организацията и условията на работа в ремонтираната Детска млечна кухня представители на дирекция „Хуманитарни дейности” извършиха проверка. В резултат на извършената проверка се констатира, че от страна на персонала е създадена необходимата организация на работа при спазване на нормативните изисквания за приготвяне на храна на деца до 3-годишна възраст.

Менюто е изцяло съобразено с изискванията за здравословно хранене на децата и храната се приготвя при спазване на количествата и вида хранителни продукти, определени в Сборник рецепти и ръководство за здравословно хранене на деца до 3 години, приет от Министерството на здравеопазването (МЗ) и в съответствие с изискванията на Наредба 2 от 07.03.2013 г. на МЗ за здравословно хранене на децата на възраст от 0 до 3 г. в детските заведения и детските кухни.

За всяко дете, потребител на млечната кухня, храната се пакетира в индивидуална купичка с етикет за съдържанието на хранителните продукти, грамажа и датата на приготвяне.
При притеснения от страна на родителите относно грамажа на храната, всеки родител може да поиска да извърши проверка чрез наличната в млечната кухня везна.