Най-много - с 49 точки е оценен проектът за устойчиво развитие и атракции на занаяти в Априлци. На второ място, с 3 точки по-малко е проектът за изграждане на занаятчийски комплекс за обработка на камък в с. Голяма Желязна, община Троян. Същата оценка от по 46 точки са получили предложените проекти за центрове за занаяти в Рудозем, с. Орешак, край Троян.

Всеки кандидат по процедурата по подмярка 6.4.1. „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ може да провери заявените и присъдени точки след предварителната оценка по критериите за подбор. При извършване на предварителна оценка ДФ „Земеделие” – РА се е придържала стриктно към утвърдените условия за кандидатстване и разяснения към тях на Министерство на земеделието, храните и горите, в качеството на Управляващ орган на ПРСР 2014 – 2020 година.

Кандидатите, чиито проектни предложения са получили по-малък брой точки от заявените по горепосочената процедура, могат да подадат писмени възражения до Управляващия орган на ПРСР в 14-дневен срок от публикуване на настоящите списъци.

По процедурата са кандидатствали общо 29 бенефициента, като бюджетът по приема е 3 млн. евро.