От 13 до 17 септември на национално ниво ще се провежда традиционната „Седмица на пожарната безопасност”. През не ще се организират приемни за граждани с телефон за връзка за дискутиране теми по пожарна безопасност ище се провеждат срещи - беседи с ветерани и бивши служители от органите за ПБЗН.

Във Враца ще бъде подредена изложба с детски рисунки, участвали в конкурса „С очите си видях бедата“, а в част от детските градини в областта ще бъдат направени демонстрации за гасене на пожар пред децата, проиграване на плана за евакуация с персонала и децата от съответната детска градина, както и показване действие с прахов пожарогасител и гасене на пожар с него.

В програмата за „Седмицата на пожарната безопасност” са включени още демонстрация за изваждане на пострадал и рязане на автомобил, обясняване на дейностите, извършвани от РСПБЗН и запознаване с пожарната техника и много други мероприятия.

Екипът на MediaNews честити професионалния празник на всички пожарникари и пожелава здраве, благополучие, много поводи за удовлетворения и безаварийна работа!