© ДДЛРГ Асен Златаров

През 1967 г. домът се настанява в сегашната сграда, съобразена с всички изисквания за провеждане на пълноценни занимания и живот.Сградата е на три етажа. На всеки етаж има спални помещения, игротека, възпитателска и различни специализирани кабинети. Капацитетът на дома е 75 деца, за които се грижат 13 възпитатели, 2 –ма психолози, 2 мед. лица, 3-ма соц.работници, 3-ма хигиенисти, 1 шивач,1 перач, работник ремонт и поддръжка, трима готвачи. В дома са настанени деца от 7 до 18/20 години, като само 7 от тях са със ТЕЛК и 15 са със специални образователни потребности.

Предложението за закриване на дома е направено от заместник-кмета Александър Владимиров. Възпитаниците, които са там ще бъдат преместени в новоизградени преходно, наблюдавано жилище и Център за настаняване от семеен тип. Извеждането ще стане поетапно, така че от началото на следващата година дом "Асен Златаров" да бъде закрит. Членовете на местния парламент трябва да одобрят предложението, за да стане факт.

Капацитетът на трите социални институции, в които ще бъдат изведени сегашните възпитаници на дома "Асен Златаров" е от 26 места.