На 27 май спортната зала "Дунав" в Русе събра близо 500 участници от различни възрасти за поредното издание на Републиканското първенство по масов спорт "Гимнастрада - Зона Север". Състезанието се организира с подкрепата на Българската федерация по художествена гимнастика и община Русе. Основният организатор на надпреварата бе Спортен клуб "Акро".

В надпреварата се включиха представители от 14 спортни клуба от девет града в Северна България (Русе, Добрич, Варна, Търговище, Шумен, Велико Търново, Плевен и Мездра) - от деца до ветерани на над 80-годишна възраст. Състезанието се организира с подкрепата на Българската федерация по художествена гимнастика и Община Русе, съобщи Силвия Митева, старши треньор в спортен клуб "Акро" - Русе, който е основен организатор на надпреварата.

Мездра бе представена от два отбора в две от възрастовите групи - деца от 10 до 14 години, с треньор и художествен ръководител Христина Стоянова и атрактивните състезателки от КГБ (Клуб на готините баби), категорията над 30 години с художествен ръководител и треньор Лили Николова. Мездренските готини баби бяха безапелационни в своята категория и заслужено заеха първото място пред представителите на отбора на Шумен и двата на домакините от Русе.

Малките грации от отбора на Христина Стоянова също нямаха конкуренция и оставиха след себе си всички останали отбори.

Победителите от Зона Север си подпечатиха участието във финалите на Държавното първенство по масов спорт, които ше се проведат в края на юни в София.