Момчето е с мозъчен кръвоизлив и с опасност за живота.

Падането на младежа е видяно от служители на Центъра за специализирана образователна подкрепа в Роман. Той се намира точно срещу Центъра, в който момчето е било настанено от близо две години. То е глухонямо със 70 на сто инвалидност. Инцидентът е станал тази сутрин към седем и половина. Младежът е помагал на чистачката, след това влязъл в тоалетната, от чийто прозорец е паднал. Засега няма нито едно свидетелство за възникнала конфликтна ситуация. В центъра в Роман има камери, записите, от които са иззети от полицията.

Комисията, която работи на място в Роман, ще установява причините за тежкия инцидент. Започнало е и полицейско разследване, като са иззети записите от камерите за видеонаблюдение в Комплекса за социални услуги за деца с увреждания в града.

От записи на видеокамери в социалната институция се вижда, че момчето е било само в тоалетната, от чийто прозорец е скочило. Записите показват също, че Асен е бил спокоен по-рано сутринта и дори е помогнал на един от помощник възпитателите да почистят един от коридорите в институцията.

Към момента не е ясно какви са причините, които са предизвикали фаталния скок.

Източник: bnr.bg