© АПИ

Строителните работи за разширението на главния път между Мездра и Ботевград до четирилентов с две платна, с по две ленти в посока и разделителна ивица между тях се изпълняват по график и съгласно технологичната програма, допълниха от пътната агенция.

Трасето между Мездра и Ботевград е разделено на два участъка - лот 1 Люти дол - Ботевград и лот 2 Мездра – Люти дол, като физическото им изпълнение е 60%. Лот 1 е с дължина 19.3 км, а отсечката между Мездра и Люти дол е 13.4 км.

От АПИ уточняват, че продължават строителните работи в 30-километровия участък от Видин до пътен възел "Макреш". Към момента са изпълнени 6.5% от предвидените дейности. Срокът за завършване на отсечката по договор е през 2025 г.

Изграждането на новото трасе от Макреш до Монтана е разделено на 5 участъка. Към момента в строеж са първите два участъка: Макреш - Бела (участък 1) и Бела - Ружинци (участък 2), като на първия дължината му е 13.6 км, а на втория около 11.2 км.

За разширението на пътя Мездра - Ботевград местните чакат от повече от 20 години. Работата по него започна през октомври 2019 г., след като месец преди това бяха отпуснати 420 млн. лв. от държавния бюджет. С цел по-бързото изграждане, участъкът бе разделен на два лота - с дължина от 19.3 км (лот 1) и 13.4 км (лот 2), като строителството се извършва от различни строителни консорциуми.


Източник: dnevnik.bg