Откриването на изложбата уважиха близки и приятели на авторката. Сред тях бяха духовният спътник на Феня в живота - инструкторът на карате Василий Ковяр, и Светла Дамяновска, главен експерт „Културно наследство и религиозни дейности“ в Община Мездра.

Феня Каранейчева произхожда от семейство на творци. Покойният й баща Ивелин Каранейчев е един от най-известните майстори керамици у нас, дългогодишен член на Задругата на майсторите на народните художествени занаяти, а майка й Росица Каранейчева е майстор точилар. Брат й Красимир Каранейчев също е художник, в началото на 2019 г. той откри изложба живопис в Мездра съвместно с Василий Ковяр.

Феня рисува интензивно от около две години, след началото на пандемията от Covid-19. През лятото на миналата година тя подреди първата си изложба живопис под наслов „Пъстра душа“.

Нейни картини са притежание на ценители на изобразителното изкуство от Германия, Гърция, Испания, Италия, Турция и др. Живописните творби на Феня Каранейчева се предлагат на достъпни цени и са много подходящи за коледен или новогодишен подарък.