Съветниците гласуваха 9 /девет/ постоянни комисии към Общински съвет – Берковица.

Общински съвет - Берковица гласува трудовото възнаграждение на кмета да бъде в размер на 2720,00 лв. В проекта за решение в докладната бе записано: „определя размера на трудовото възнаграждение на кмета на Община Берковица, считано от 11.11.2019 г. като го намалява спрямо предходния мандат – на 2500,00 лева“. Това бе желанието и на г-жа Каменова, която призова съветниците да гласуват, както е записано в докладната.
Основното възнаграждение на председателя на Общински бе гласувано да бъде в размер на 90% от възнаграждението на Кмета на Общината, считано от 11.11.2019 г. Общински съвет – Берковица определи продължителността на работното време на Председателя да бъде 8 /осем/ часа. Гласувани бяха и заплатите на кметовете на кметства в общината.

На сесията бяха разгледани и гласувани докладни: относно определяне на титулярен представител и заместник в състава на Областния съвет за развитие – Монтана; относно определяне представител на Общинския съвет в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България и относно членство на председателя на Общински съвет – Берковица в Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България.

Създадена бе и Временна комисия по предложения за промени в Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Берковица, която ще работи до 20.12.2019 г. вкл.

Въпреки, че в дневния ред на заседанието не бе включена точка за питания, мнения и предложения, кметът Димитранка Каменова изслуша и подробно отговори на въпросите на присъстващите.

Източник: berkovitsa.bg