Температурите в четвъртък се вдигнаха до 32 градуса. Настроението на хората обаче, също се вдигна от виртуозните изпълнения на духовия оркестър при Читалище „Развитие”във Враца. Под диригентската палка на Бойчо Димов 22-ма музиканти всеки четвъртък при хубаво време излизат навън и сцена им става централната улица. Репертоарът им е богат - от хора и маршове на Дико Илиев, до класически произведения от нашата и световна музикална съкровищница.

През изминалата година оркестърът е имал над 130 изяви, участия в общоградски тържества, в международния фолклорен фестивал „Врачанска пролет”, националните празници. Секретарят на читалището Димитър Тошев каза за Medianews.bg: "Със своето прекрасно музициране и добре подбран репертоар оркестърът ни доказва при всяко свое изпълнение висок професионализъм и творчески заряд. И днес донесе настроение за гражданите. Дори малките деца се заслушват и наблюдават любопитно музикантите. Заслуга за доброто име на оркестъра има диригентът Бойчо Димов, които има авторски песни и много от аранжиментите са негови.”

Секретарят на читалището с известна болка допълни, че в оркестъра има нужда от млади музиканти. И добави, че няколко деца от СОУ „Отец Паисий” са били на практика при оркестрантите и всички се надяват към духовия оркестър да се присъединят още млади музиканти.