© БНР Видин

По време на урока учителят по музика в училището Николай Илиев, който е и част от духовия оркестър, разясни на децата какви инструменти има в този вид оркестър. Децата видяха как изглеждат различните инструменти и чуха как звучат. Диригентът Диляна Цанкова благодари на децата, че са излезли днес да чуят нетрадиционния урок по музика на открито.

Много и различни теми изсвириха музикантите пред децата. Част от тях са от популярни сериали - "Хавай 5" и "Пинко - розовата пантера".

"Както разбрахте духовия оркестър не свири само маршове и хора. Свири, както чухме, джаз, свири филмова музика.", каза преподавателят Николай Илиев и представи пред учениците различните видове духови инструменти. При представянето на ударната секция, част от децата извиха хоро и заиграха ръченица. Учениците споделиха, че урокът е бил интересен:"Много ми хареса. Много неща научих. Това не е просто някаква игра. Това е работа и трябва да се стараем... Много ми хареса наистина, беше много интересно и искам да се запиша на китара. Най-интересно ми беше, когато свиреха.''

Източник: БНР Видин