Отборът по стрелба на СК "Спартак - Враца“ при ОД на МВР – Враца взе участие в заключителният етап от Републиканското първенство по стрелба с пистолет за служители на МВР, което се проведе от 28 юни до 1 юли във Варна. Организатори на първенството бяха Спортна асоциация на МВР, ОД на МВР – Варна и Центъра за специализация и професионална подготовка – Варна, на чието стрелбище се проведе първенството. В републиканското първенство взеха участие 17 отбора мъже, 14 отбора жени и общо 86 състезатели.

Представителите на СК „Спартак - Враца“ Ивайло Флоров, Николай Милушев и Йордан Ценов се класиране на шесто място в отборното класиране при мъжете.

В индивидуалното класиране при жените Катя Василева за пореден път тази година влезе във финала, но за съжаление остана извън призовата тройка, класирайки се на пето място.

В индивидуалното класиране при мъжете Ивайло Флоров стана шампион и заслужено спечели златния медал и титлата републикански шампион за 2016 г. Във финала той влезе с 23-ти резултат, но на финалната стрелба след безапелационно бърза и точна стрелба не остави никакъв шанс на противниците си. На Ивайло Флоров предстои участие в Балканиада по стрелба за служители на МВР.

В комплексното класиране купата спечелиха домакините от ОДМВР-Варна, следвани от отборите на ОДМВР-Благоевград и СДВР.

Следващото състезание на което стрелците на СК „Спартак - Враца“ са организатори е традиционния местен турнир по стрелба с пистолет по случай 05 юли – професионалния празник на служителите от МВР. Турнирът ще се проведе на 07.07.2016г. на стрелбището при спортен комплекс „Христо Ботев“ във Враца.