Ивелина Радионова е родена в Провадия. Основното ѝ занимание не е литературата. Тя завършва висшето си образование в Икономическия университет във Варна. В момента работи като главен счетоводител в частна фирма.

Тя е автор на 13 книги, сред които са стихосбирките „България в сърцето ми”, „Златни нишки”, „Все ти пиша, любов” и други, както и на повестта „Алтъна”. Нейни стихове са публикувани в поетични сборници, във вестници и списания.

Писателката е носител на редица награди, сред които от конкурсите „Дървото на живота” - за разказ, „Жени и вино, вино и жени” и „Диря в морето” във Варна. Тя е носител и на наградата за цялостно творчество, посветено на България.

За MediaNews Ивелина разкри, че в началото писането е било хоби, което е прераснало в тръпка и сподели от какво се вдъхновява.

"Вдъхновява ме всичко, което ме заобикаля. Дали ще е историята ни, любовта като чувство или човешките отношения с техните плюсове и минуси", поясни писателката.

В своите книги авторката разкрива чувствата на героите и акцентира върху традициите, честта и морала.

"Книгите ми носят послание за добрина, топлина, мир и за повече съзидателност. Всеки да открие творчеството вътре в себе си и да го развие. Всеки носи дарба и нека да я развие по най-добрия начин", каза още Радионова.

В най-новата си книга, „До Боянския майстор”, Радионова пише за вярата в доброто и чистотата в отношенията. В книгата са съхранени истории, свързани със страдание и обич.

Ивелина отправи съвет към младите и начинаещи писатели.

"Първо да намерят искрата вътре в себе си. Тя ще ги води, ще стигне ръката им, ще мине през ума и сърцето им и най-накрая, в най-чист вид, ще достигне до белия лист и съответно до читателите".

"Нека ги води най-доброто, което съхраняват вътре в себе си", добави още тя.

Събитието уважиха заместник-кметът на община Мездра Нели Минева, главният експерт „Културно наследство и религиозни дейности” Светла Дамяновска, началникът на отдел „Образование, социални дейности и здравеопазване” Елена Нанова, служители в общинската администрация и любители на поезията.

Авторката издаде в аванс, че в момента работи по нова, 14-та книга, която предстои да бъде издадена.