село Ребърково, разрушен гробищен парк
село Ребърково, разрушен гробищен парк

Днес сформирана работна група от Община Мездра и Дирекция „Социално подпомагане“ направи оглед на място по подадените сигнали в двете села Лютидол и Ребърково.

Придошлата вода беше прекъснала довеждащ водопровод към Лютидол, а наноси от река Клисурска са затрупали и местното поточе, от което хора си наливат вода. Кметският наместник Никола Николов поясни, че ситуацията вече се нормализира и се работи по отстраняването на пораженията.

"След денонощната работа на служителите на ВиК, водоподаването е възстановено в цялото село", каза управителят на дружеството Ангел Престойски.

В селото са нанесени сериозни инфраструктурни щети, които представляват опасност за жителите. Водната стихия напълно е разрушила път в селото, разказват Кирил Тошев и Виктория Тодорова, които всеки ден минават по него, за да стигнат до дома си.

Жителите сигнализираха и за друг проблем. От дъждовете се е образувало свличане на земна маса и изронване на банкета до ремонтирания път.

В Ребърково река Клисурска е нанесла сериозни поражения на гробищния парк в селото. Там вече е изпратена фирма, която да работи по-възстановяването на разрушенията.

Предстои да бъде направен анализ и изготвена оценка на нанесените щети. Хората могат да се обръщат за помощ и да подават сигнали към местната власт или към Община Мездра. Частичното бедствено положение в двете населени места ще бъде отменено едва след трайното отстраняване на нанесените щети.