Утре от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево време, най-късно над югоизточните райони. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Температурите слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 23°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, преди обяд предимно значителна; след обяд от северозапад ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури: 23°-27°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен, по билата силен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 10°.

В неделя и понеделник в Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево, а над Източна преди обяд ще има мъгла или ниска слоеста облачност, там не са изключени и ръмежи.

Вятърът ще е слаб, в неделя от север-североизток, в понеделник - до умерен, от югоизток. Дневните температури ще се задържат без съществена промяна - предимно между 22° и 27°, сутрешните слабо ще се понижат и в по-голямата част от страната ще са между 8° и 13°.

НИМХ/БТА