Черноморието

Над Черноморието през по-голямата част от деня облачността ще е значителна, в сутрешните часове на места със слаби валежи от дъжд. Привечер ще настъпи по-съществено намаление на облачността. Ще духа умерен, за кратко и силен северен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са 8°-9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Планините

Над планините преди обяд ще е предимно облачно, все още на отделни места с превалявания от сняг, но в процес на спиране. След обяд облачността ще се разкъсва и ще намалява. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 5°.

Събота и неделя

През почивните дни в Западна България времето ще бъде предимно слънчево. Над Източна ще има предимно значителна ниска облачност и ръмежи, на повече места в събота. Вятърът ще се задържи слаб, в събота в източните райони до умерен от североизток, в неделя ще се ориентира от югоизток. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а дневните бавно ще се повишават и в неделя максималните ще са между 10° и 15°.