© кадър - БНТ

"Поуки от изборите винаги трябва да си вадим, за да можем на следващите да сме още по-добре подготвени. Най-важната поука, която си извадихме на днешната среща, е, че трябва да бъдем още по-близо до гражданите и да водим диалог с тях", коментира в студиото на Българската национална телевизия Калин Каменов.

"На места допуснахме грешки и ще си направим изводите. Всеки един допуска грешки. Важното е как излизаме от ситуацията. Със сигурност на места е имало недоволство у хората, но сме си направили нужните изводи. Ние сме победители на тези избори. Равносметката от тези избори, че увеличаваме броя на кметовете си в цялата страна. През 2015 г. сме имали 130 кмета, сега имаме 140. Печелим всички райони в Пловдив, Варна. Имаме 13 районни кмета в София. Почти навсякъде имаме мнозинство в общинските съвети в областните градове. Картината е доста добра", категоричен бе Каменов.

"Реабилитирането в партията става с работа. Хората, които вършат качествено своята работа, бяха поощрени, за да могат да се представят още по-добре на следващите избори. Гордостта и радостта приключват с изборите. Сега следва много работа във всички градове. Тези високи резултати изискват много работа за гражданите, защото те са ни дали доверието си. Трябва да направим така, че работата ни да стане още по-видима за хората", заяви кметът на Враца.

"Не разбирам странното поведение на някои десни партии, които подкрепиха леви кандидати. Не знам как утре тези партии ще погледнат десните хора в очите, като са гласували за Мая Манолова примерно. Проблем е, че се нарушават принципите на дясната политика, за да атакуваш този, който е на власт в момента", каза в заключение Каменов.