Кметът Каменов коментира в своя блог проблемите със снегопочистването така:

"Главният проблем е липсата на достатъчно качествена техника в БКС. Защо дружеството е останало с такъв ресурс, при положение, че са минали толкова пари и поръчки през него, не мога да отговоря аз. Фактите са такива - стара техника, недостатъчно подготвена за екстремни ситуации. На много места има паркирани автомобили, които допълнително затрудняват работата на машините.

Проблем в първите часове на снежната криза бе координацията между БКС и външните фирми, които са наети като подизпълнители при почистването. След това процесите се канализираха, но е невъзможно да се чисти до асфалт, след като най-долният пласт вече е замръзнал. В други градове, вместо сол за топене на снега и леда, се ползват по-съвременни препарати, но за съжаление нашата финансова действителност не ни позволява да ги купуваме.

БКС имаше пропуски в организацията за зимата. Или по-скоро имаха готовност за по-лека зима. Да погледнем и обективната истина - от много време насам в града не е падал толкова сняг (в момента може би снежната покривка тук е най-дебела). Това, в комбинация с поредицата дни с температури под -10 градуса, прави обстановката изключително сложна. Община Враца също има пропуски.

Не искам да се изказвам като политик, но в последните години контролът на работата и отчитането на дейностите на БКС са били силно занижени. Това е позволявало на дружеството да бъде недостатъчно подготвено, недостатъчно усърдно и недостатъчно ангажирано със състоянието на Враца. Откакто Инспекторатът ни ежечасно работи с БКС, картината се променя. Убеден съм, че никога в последните 25 години не е извършван такъв обем работа по снегопочистването на Враца. Убеден съм и че през следващия снежен сезон ще сме много по-ефективни.

Считам, че е много важно да благодарим на хората от БКС, които вече седмица почти денонощно са по улиците и се опитват градът ни да бъде проходим. За наличните ресурси, с които разполагат, се справят задоволително. Още веднъж казвам - аз не съм доволен от състоянието на града. Но то е резултат от много фактори. И това ми недоволство не бива да оставя впечатление, че не оценявам труда на хората в комуналното дружество.

Оценявам и всяко усилие на гражданите, които, вместо да недоволстват онлайн, се включиха с лопати да помогнат за почистването на своята улица, квартал или учебно заведение. Това ни прави общност и аз като кмет съм горд, че имам такива съграждани”, написа своето мнение и позицията си в личния си онлайн дневник градоначалникът на Враца.