Първа е "Психология", втора - "Публична администрация". Следват "Социология", "Английска филология", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство", "Българска филология", "Информатика" и "Информационни системи". Чак след това е "Право".

Първото класиране в Софийския университет излезе вчера, а от днес тече записването, което продължава до 14 юли.

Новоприетите могат да се запишат, като купят необходимите документи от книжарниците в Ректората. Трябва да носят още оригинала на дипломата за средно образование, личната си карта, документ за платена семестриална такса и четири паспортни снимки; да потвърдят, че искат да участват във второто класиране. При потвърждаването оригиналната диплома за средно образование се депозира в съответния факултет, пишат от Софийския университет.

Неприетите участват автоматично в следващия етап на класирането.
Второто класиране излиза на 18 юли. От 19 до 21 юли текат записване и потвърждаване.

На 25 юли излиза третото класиране. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 26-28 юли включително.

Едва 7 230 кандидати са подали документи за прием в най-старото ни висше училище тази година, става ясно от съобщение на СУ. Не чак толкова отдавна - през 2003 г. - само явяващите се на един от многото приемни изпити на Университета - по история, бяха повече от 4500 души. Преди 10-15 години общия брой на кандидатите надхвърляше 10-12 хил. души. В същото време тогава признаване на матури нямаше, всеки желаещ се явяваше на сериозни приемни изпити.

Броят на студентите също се е свил. В края на 90-те те бяха над 35 хиляди, сега са около 25 хил.

Източник: offnews.bg