Един от живеещите на улицата – Митко Радков, каза, че за дървото преде техния двор са подавали сигнали в общината. Рязано е няколко пъти, но останалите два високи клона миналата година са се преплели в жиците за електрозахранване, подрязали са го отново, но като цяло дървото е проблемно. Той допълни, че дори при тежкия сняг, който падна в края на миналия месец, дърветата са оцелели. Не е имало нито един строшен клон по цялата алея.

Зам.-управителят на ОП „Чистота” Цанко Цанев поясни, че това е планирана санитарна сеч. Решението на общинската управа след подадени от граждани над 20 сигнала за опасни дървета именно по улица „Янко Сакъзов”.

Дърветата са от различни видове –платан, бреза, орех, цер и други, които са с крехка и чуплива дървесина. Платаните са достигнали около 30 м. Цанев обясни, че ще бъдат подкастрени всички дървета до края на улицата. Добитата дървесина ще се съхранява в двора наОП”Чистота” и ще бъде предоставена на нуждаещи се социално слаби хора, на читалища и детски градини в селата.

До сега са доставени дърва на Читалището и Пенсионерския клуб в с. Зверино и в детската градина в Долна Кремена.