Директорът на училището Красимир Данов изрази задоволство от постиженията на учениците в областта на изобразителното изкуство, както и от възможността да показват своите творби пред публика.

Преподавателят на учениците, художникът Евгени Генков, представи младите таланти и добави, че от една година в училището е открита паралелка по дизайн, в която децата се обучават и в специалността "Рекламна графика". За участието си в изложбата, младите таланти получиха грамоти от КДК, които им бяха връчени от художника Тодор Митов.

Средно училище "Отец Паисий" във Враца е единственото в Северозападна България, което предлага разширена, профилирана и професионална подготовка в областта на музиката, изобразителното изкуство и хореографията. С изложбата се слага началото на сътрудничество между учебното заведение и Клуба на дейците на културата. КДК им подава ръка и ще предоставя възможност на талантливите ученици да показват своите творби в галерията на клуба, ще се провеждат и съвместни камерни музикални изяви.