Преди много години гениалният изобретател Албер случайно открива формулата на розов прах, за който има огромни надежди, че ще донесе ползи на всички животни. Но нещо се обърква и се оказва, че при допир с вода този прах избухва.

След инцидент, по време на който дъщеря му е сериозно наранена, Албер разбира, че изобретението му е изключително опасно и може да унищожи цялата джунгла и всички живи същества в нея. Опитвайки да предпази семейството си и приятелите си, той унищожава формулата и изчезва, отнасяйки тайната със себе си. След неговата саможертва всички ще бъдат в безопасност! Поне така си мисли той.

Но злодеят Анри има пъклен план. След много усилия и машинации, злият бобър най-накрая успява да открие как да произвежда розовия прах отново и покрива цялата джунгла с него. Всички животни са поставени пред заплахата от унищожение, ако не се преклонят пред Анри.

Дъждовният сезон започва само след месец и никой не може да намери изход.
Никой, освен безстрашните Герои на джунглата.

Морис, Жилбер, Патриция, Мигел и Джуниър ще трябва да тръгнат на опасно пътешествие около света, за да открият отдавна изчезналия гений и с негова помощ да спасят дома си. Времето е много малко, а по пътя си те ще се срещнат с много предизвикателства, които могат да преодолеят единствено като екип, благодарение на силата на приятелството си.

А дали след срещата им с мистериозната Камелия Морис няма да намери и истинската любов?