Според кмета трябва да се засили контрола на строителните фирми, които работят на тези обекти. Той заяви, че в най-голяма степен е удовлетворен от качеството на извършваните дейности по блок №5. „Там е създадена добра организация, строително-монтажните работи се движат в график и очаквам да се справим в рамките на сроковете, които са договорени с изпълнителя“, допълни Събков. В начален етап на изпълнение са дейностите по въвеждане на енергоефективни мерки на блок №2, но според кмета служителите от фирмата, които работят там, също се трудят старателно.

В хода на проверката бе установено, че най-проблематично се осъществява ремонта на Многопрофилната болница за активно лечение в Мездра, поради лошо изпълнение на топлоизолацията от предходни ремонти.

„Ще са ни необходими много труд и сили, а и вероятно доста допълнителни средства, за да приведем в приличен вид сградата на болницата и да се превърне тя в обект, който действително е обновен по „Красива България“. Изискванията към проекта са изключително високи и не бихме си позволили никакъв компромис. За съжаление на много места имаме използване на некачествена топлоизолация, на други - тя не е захваната добре за сградата, което изключително много ще усложни и ще оскъпи строително-монтажните работи“, поясни инж. Събков.

"Сравнително добре се реализират ремонтните дейности на сградата на Районно управление „Полиция“ в Мездра. Надяваме се в договорения срок до 16.09.2017г. ремонтните дейности там да приключат“- каза кметът.

Той е категоричен, че изненадващите проверки за хода на работа и качеството на изпълнение на проектите ще продължат: „Лично се информирам за всичко, което се случва на нашите обекти, защото съм поел ангажимент към хората в Община Мездра. Промяната, която искам да направим е в качеството на работа. Навсякъде искам да се работи качествено и отговорно и ще държа безкомпромисно на това“- заяви градоначалникът на Мездра и добави, че на инспектираните обекти се работи добре и се надява фирмите изпълнители да проявят добра воля, но бе категоричен, че не би се поколебал да наложи финансови санкции, ако това се налага.