© Община Мездра

На срещата присъстваха също учителката на Даниел по математика Красимира Каменова, неговата класна ръководителка от I до IV клас в ОУ „Христо Ботев“ Гинка Кръстева, баща му - капитан далечно плаване Владимир Коловски и заместник-кметът на общината Нели Минева. По извинителни причини не можа да присъства майката на момчето - Василка Коловска, преподавател по английски език в СУ „Иван Вазов“.

От името на Община Мездра Иван Аспарухов връчи на младия математик поздравителен адрес и му подари реплика на древноримската златна монета „Ауреус“, открита при археологическите разкопки на крепостта „Калето“ и модел на въртящ се ретро глобус - конструктор LEGO Ideas The Globe (21332) с 2585 елемента.

„Скъпи Даниел,

Радвам се, че в нашия малък град расте такъв умен и талантлив млад човек, който прославя общината и страната ни по света, пише в поздравителния адрес. Бъди жив и здрав - и нека пътят ти в науката и в живота бъде дълъг, светъл и успешен!

С уважение,

Иван Аспарухов,

Кмет на община Мездра“.

Даниел Коловски, който тази есен ще бъде петокласник в ПМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца, благодари за поканата и за подаръците и заяви, че отдавна си е мечтал да си купи именно такъв конструктор.

В знак на признание за тяхната педагогическа дейност г-жа Каменова и г-жа Кръстева получиха от Аспарухов букети с цветя.

Накрая всички се снимаха за спомен, както в „горещия“ кметски стол седна „виновникът“ за днешната среща - Дани.