На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани със състоянието на българските организации в Северна Америка, църковния и културно-просветния живот там, взаимоотношенията на Българския национален фронт с Македонската патриотична организация (МПО).

Миро Гергов разказа интересни събития от дейността на БНФ от срещите му с Ванче Михайлов и царското семейство. Той подари на врачанските войводи книга, посветена на дългия му и труден път на български патриот в изгнание. От страна на ВМРО - Враца г-н Гергов получи печатни издания и материали, които ще предостави на българите в САЩ.

Българският национален фронт е основана през 1947 г. в Западна Германия от д-р Иван Дочев. Фронтът се обявява за премахване на комунистическия режим в България и за възстановяване на Търновската конституция. През следващите години са създадени клонове на БНФ в други западноевропейски страни, както и в Съединените щати и в Канада. Днес организацията продължава да работи в САЩ и се оглавява от Александър Дърводелски от Чикаго, където се издава и печатния ѝ орган - списание "Борба".