© Община Видин

Не само видинските деца, но и техните родители с интерес наблюдаваха майсторството, с което актьорът водеше куклите и го наградиха с бурни аплодисменти. Сред зрителите на спектакъла беше и заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова.

След края на представлението Теодор Борисов благодари на всички, които са помогнали спектакълът да се случи. „Много трудно в днешно време е да се съберем и заедно да преживеем една емоция. Вие ми давате вашата енергия, а аз – моята, но в дни на COVID това не е лесно осъществимо. Затова искам да поздравя Видинска община, че в тези трудни времена ми предостави възможност да покажа театъра, който правя, в града, където съм израснал“, каза марионетистът. Той сподели, че първите си стъпки в кукленото изкуство е направил в Държавен куклен театър – Видин като стажант-актьор и благодари на директора на театъра Павлина Трифонова, че е била неговия пръв педагог.

На финала Теодор Борисов даде възможност на видинските деца да се докоснат до уникалните кукли и дори да ги водят.

До края на месец август, със съдействието на Община Видин, съгражданинът ни ще представи друг свой спектакъл на сцената на Художествена галерия „Никола Петров“.

Теодор Борисов живее в Италия от 18 години. В момента преподава в Болонския университет Alma Mater Studiorum. През 2014 г. е носител на голямата награда от Националния конкурс в Римини “La Catena di Zampano”, носеща името на световноизвестния италиански режисьор Федерико Фелини.

Източник: Община Видин