В събота 14 състезатели на Спортен клуб „Атлет” - Мездра ще се включат в петото издание на лекоатлетическия шосеен пробег Мемориал „Димитър Велиславов Димитров - Мики”, организиран в Горна Оряховица в памет на заслужилия треньор, който е бил наставник на световната и олимпийска шампионка и рекордьорка Светла Златева. Шосейния пробег ще се проведе в центъра на железничарския град, като старт-финалът е на площад „Георги Измирлиев”. Заявки за участие в него са подали повече от 170 състезатели от 23 клуба от страната.

Мездренския клуб „Атлет” ще бъде представени от състезаващия се треньор Йоло Николов в бягането при мъжете, Дева-Мария Драгиева - младша възраст, Рая Лалова и Иван Драганов – до 16 години, Силвия Йолова, Денис Владимирова, Ива Митова, Гергана Йорданова и Павлин Сирашки – до 14 години, Ралица Йолова, Мелани Венциславова, Светлин Стоянов, Виктория Цекова и Ерика Антониева – в масовия старт при децата.

В неделя шестима състезатели на Спортен клуб „Искър 2010” - Роман ще стартират в Националния шосеен пробег „Купа Самоков”, домакин на който е Самоков. Възпитаниците за треньора Валери Цветков - Веселин Митков, Весела Панчева, Драгомир Панчев, Цвети Василева, Брайан Миланов и Цветан Цветанов, ще се съревновават на 450 м при подрастващите. Трасето включва обиколка на сградата на Община Самоков.