Историята за Пух, Кристофър Робин и техните приятели от Голямата гора светкавично се превръща в хит както в Европа, така и в САЩ. Две години по-късно бие всички рекорди на книжния пазар.

Следващата книга от поредицата на Милн е „Вече сме на шест години“ от 1927-а и е сборник с детски стихове с илюстрации на героите от „Мечо Пух“, а година по-късно излиза „Къщичката в къта на Пух“.

Предисторията ни връща в далечната 1914 г. По време на изтеглянето на отряда му от Уинипег, Канада, лейтенант на име Хари Коулбърн спира за почивка в Онтарио и там купува срещу скромната сума от 20 долара малко черно мече от ловец, който е убил майка му. Животинчето получава името Уинипег (б. а. – в оригинал името на Мечо Пух е Winnie the Pooh). Малкият Уини става талисман на пехотната бригада и пътува с тях до Англия. След получаването на мисия до Франция, Коулбърн е принуден да изостави Уинипег в зоологическата градина в Лондон.

Десетилетие по-късно, по време на семейна разходка в зоопарка, Кристофър Робин се среща за първи път с Уини. Синът на Милн веднага се влюбва в мечето и започва да го посещава често, като дори понякога влиза в клетката му. Скоро прекръства любимото си мече от Едуард на Мечо Пух.

Източник: monitor.bg