На 29 август управителят на столичната фирма кредитор е депозирал молба, с която е заявил, че оттегля подадената молба и моли за прекратяване на образуваното пред Окръжен съд - Враца производство. Съдът е намерил, че молбата е основателна и е установил, че няма други кредитори, поискали да бъдат присъединени в производството по несъстоятелност на мездренската болница. Съдия Петрова обясни, че оттеглянето е направено в началния стадий на производството и преди постановяване на решение за откриване на производство по несъстоятелност.

С определение на Търговското отделение в Окръжния съд е отменено насроченото за 2 октомври заседание и определението за назначаване на съдебно-счетоводна експертиза. Производството по търговското дело е прекратено поради оттегляне на молбата от страна на "Мединик” ЕООД.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Софийския Апелативен съд в едноседмичен срок от връчването му на страните, но това едва ли ще се случи. Отмяната на делото е глътка въздух за управата на мездренската болница. Стопанинът на лечебното заведение в лицето на Община Мездра, при добра воля има време да предприеме необходимите мерки за оздравяване финансовото й състояние.