Естествено най-много се търсеха зеленчуците – търговците щедро предлагаха последните домати, огромните червени чушки, картофи от Копривщица, зеле, патладжани и всичко останало, необходимо за приготвянето на зимнините.

Богат и разнообразен бе и изборът на винени сортове грозде – бяло и червено, в сезона на виното. Около камионите и бусовете с грозде имаше най-много купувачи, които бяха подготвили вече бъчвите за искрящото вино.

Един от търговците, Давид Иванов от Враца каза, че вече търсенето е намаляло, но все пак има клиенти, които продължават да купуват. Според него, една от причините е, че хората нямат пари. От друга страна, съществува и нелоялна конкуренция. Прекупвачи изкупуват грозде от борсата в София, внесено от чужбина, и тук го предлагат на по-ниски цени, но без сертификат от производителя.

Наред със зеленчуците и гроздето, отново имаше и богат избор на цветя, които придаваха на зеленчуко-гроздовата картина малко романтика под октомврийското слънце.

В цялото това разнообразие, направи впечатление, че на доста места се продаваха и яйца. Видно бе, че предлаганите яйца нямат маркировка и име на производителя, каквито са изискванията по Наредба № 1 на Министерството на земеделието и храните. Поради тази причина, търговците отказаха коментар. Припомняме, че продажбата на открито на хранителни стоки е в разрез с всякакви законови правила и норми. Специално що се отнася до яйцата, дори такива с добро качество, държани при температура около 7 - 8 градуса, губят най-малко 15% от качествата си само за 2 дни, а ако яйцата се съхраняват при 10 - 12 градуса, те вече губят над 20% от качествата си за 2 дни.

Според Наредба №1 от 9 януари 2008 г. за изискванията за търговията с яйца за консумация, издадена от Министерството на земеделието и храните (изм. ДВ. бр.9 от 31 януари 2012 г.), температурата в помещенията, в които производителят съхранява яйцата, не трябва да надвишава +18 °С. В същата наредба е казано, че по време на съхранение и транспортиране, яйцата трябва да бъдат предпазени от слънчева светлина и други неблагоприятни климатични въздействия.