Червени плодове – всичко, което е с червен до тъмно лилав цвят съдържа високи нива на витамин С, антиоксиданти, антоцианини и фибри. Ягоди, боровинки, малини, къпини – едва ли можем да се сетим за по-полезни сезонни плодове от тези.

Праскови – богати на антиоксиданти и минерали като калий, флуорид и желязо, те са изключително сочни и сладки, което ги прави едни от любимите ни.

Диня – много витамини (А, С, В6) и минерали като калций и магнезий ще откриете в това лятно изкушение.

Домати – ако не знаете – доматите ни защитават от рак и сърдечно-съдови заболявания, защото съдържат мощния антиоксидант ликопен.

Чесън – определено това си остава един от зеленчуците с най-много ползи за здравето ни. Отличен източник на минерали, с изключително високо съдържание на калий, желязо, калций, магнезий, манган и цинк, както и на витамин В и С. Независимо дали го харесвате или не, чесънът в менюто ви гарантира доказан имунитет срещу болести.

Царевица – освен че е страшно вкусна, узрялата царевица има голямо количество магнезий, желязо и витамин В6.

Броколи – богати на витамини С, В и К, бета-каротин, фолиева киселина и минерали, броколите съдържат и сулфорафан – вещество, което има голям потенциал в превенцията и борбата с рака. Редица учени препоръчват този зеленчук като един от най-здравословните за човешкия организъм.

Не забравяйте да се храните умерено и здравословно, избирайте не само полезни, но и вкусни за вас, храни. Съчетавайте спорта с добрата храна и ще забележите впечатляващите резултати веднага.

Източник: benefitsystems.bg