По време на XIV Международно туристическо изложение "Културен туризъм" представители на Археологически комплекс "Калето" и на местния туристически бранш ще имат възможността да представят чрез специализиран щанд природните красоти и културно-исторически забележителности на община Мездра. За целта на щанда ще бъде разположен мултимедиен център, който ще презентира туристическите обекти, природни и културни забележителности на общината.

Международното изложение във Велико Търново е единственият специализиран форум за културен туризъм у нас. Целта му е да представи различни архитектурни стилове и културни събития, като концерти, театрални и балетни постановки, кинофестивали, изложби, фолклорни изяви, традиции и занаяти, местни ястия и напитки, както и всичко автентично, носещо духа на България и на различните региони.

До 2 април желаещите да бъдат представени на Международното туристическо изложение "Културен туризъм 2017" могат да предоставят в Археологически комплекс "Калето" рекламни материали, които ще бъдат показани на щанда на Община Мездра по време на форума.