Шампионите бяха определени според правилата на Международната федерация по спортни танци (IFDS) от съдийска бригада, която включваше лицензирани съдии от 12 държави. Над 346 състезатели от 138 отбора, треньори и придружаващи лица се конкурираха за International Dance CUP на ХІІ Международен турнир по спортни танци.

Атрактивното състезание, което се състоя в зала "Младост”, събра стотици зрители от Северозапада. Те щедро аплодираха демонстрацията на формейшън на клуба-домакин "Ogosta Dance". Спазвайки правилото кметове на общините от област Монтана да откриват престижното състезание на ротационен принцип, тази година организаторите предоставиха честта да даде старт на танцовата надпревара на кмета на Чипровци Пламен Петков. Той подчерта, че 12-то издание на турнира продължава една прекрасна традиция с нарастваща популярност.

“Всеки път това събитие ни изненадва с нови участници от различни държави и интересни артистични гости. И през тази година ще се насладим на този уникален спорт, съчетаващ красотата и изяществото на изкуството със силата и волята на спорта", каза още кметът на балканското градче.

Във VIP-ложите на изискано аранжирана спортна зала седнаха и други негови колеги, областният управител Иван Сергисов и предшественикът му Ивайло Петров, представители на местната власт и спонсори на турнира.

Организатор на турнира беше Клубът по спортни танци "Ogosta Dance" с треньор Веселин Ковачев.