На 21юни кметът на община Бяла Слатина - инж. Иво Цветков, бе сред гостите на представянетона проекта ,,Хляб на мира“, включващ дванадесет държави от Централна и Източна Европа.Проектът има за цел да покаже връзката между осигуряването на мира и приноса на устойчивото земеделие за благосъстоянието на населението, организирано от Врачанския съюз на зърнопроизводителите.

Живописната гледка, приятелската атмосфера и доброто настроение бяха сред отличителните черти на състоялото се събитие на полето в землището на град Бяла Слатина, където бе представен ритуала на жътвата, меленето на зърното и замесването на хляба от самодейци от с. Бърдарски геран, облечени в традиционни банашки носии. Лично министър Танева замеси традиционен български хляб от ръженото брашно.

Освен многото местни земеделски стопани, събитието уважиха и заместник-областният управител Мирослав Комитски, председателят на Национална асоциация на зърнопроизводителите Костадин Костадинов, Анжелина Първанова – Василева – директор на ОД на ДФЗ – Враца, Лора Лазарова – директор на Областна служба по земеделие – Враца, както и организаторите Румяна Ангелова – председател на Врачански съюз на зърнопроизводителите и Пламен Пенчев – земеделски производител.