За MediaNews младоженците поясниха, че мъжката носия ще бъде съобразена с указанията на местни етнографи и ще бъде реплика на носените на венчавки от тукашните ни прародители. Уникална ще е и булчинската сватбена премяна. Мария разкри тайната, че ще каже още веднъж "Да" на своя съпруг, нагиздена с кюстендилска сая, която ще бъде точно копие на една от народните носии на мома от картините на Владимир Димитров-Майстора.

На въпроса защо са пожелали да се венчаят на фестивала пред многохилядна публика, младоженецът на шега заяви: 'Ще се мотивирам с три думи - жената така каза!” Сетне съвсем сериозно и двамата споделиха, че миналата година са присъствали на фестивала, били възхитени от атмосферата, възкресяваща българските традиции, и още тогава решили да се вземат още веднъж точно по този начин, като най-логично продължение на тяхната връзка.

Младоженецът разказа, че като стоматолог има практики и в Мездра, и в столицата, съпругата и децата им са в София, а всеки уикенд се прибират в дома им в Мездра. Д-р Тодоров пропусна да каже, че е съветник в Общинския съвет на Мездра, факт, който кметът Каменов не пропусна да подчертае. Младоженците споделиха, че още отсега са изключително развълнувани и заедно с децата си очакват венчавката, която ще бъде благословена от Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий.

На пресконференцията беше представена и богатата програма на Фолклорния фестивал "Леденика”, който ще се състои на 24-и и 25-и юни във Врачанския Балкан. В друг материал ще Ви разкажем за изключително интересните събития в рамките на проявата, на която се очакват да присъстват между 7 000 и 10 000 гости.