© Община Монтана

Кметът на Монтана Златко Живков бе посрещнат с хляб и сол на тържеството. Той подари на малките спортисти от Стубел две футболни топки и една баскетболна.

„Не мога да повярвам, че това място, което бе обрасло с бурени и храсти, сега изглежда така. Радвам се на постигнатото, защото тук има много деца и младежи, които спортуват”, заяви Живков. Той допълни, че проектът, на стойност 3 000 лева е бил само началото. Още близо 7 хиляди лева са инвестирани за благоустройствени дейности и оборудване на спортната площадка.

„Изграждането беше по-трудно отколкото си представяхме, каза на откриването Емилия Григорова – кмет на Стубел. След като разчистихме терена, трябваше да го изравним и тогава много хора се включиха доброволно, работиха с желание. Надявам също така с желание да се грижим за него и от тук да тръгнат състезатели, които да разнесат славата на Стубел като Стефан Найденов – Доктора*.

„Това е вторият проект, които се финансира в Стубел със средства от Фонда за местни инициативи” , заяви Емилия Лисичкова председател на платформа Агора. / Фондът в община Монтана бе създаден по проект на АГОРА, с подкрепата на фондация „Америка за България”/ Основната идея, която ни е водила в това начинание е, че тези проекти не само подобряват средата, но и сплотяват общността. Всичко това е сърце, труд и желание за промяна, допълни Лисичкова.

В края на официалната част, бяха връчени дипломи на завършилите 4 деца в лятното училище, организирано в читалището на Стубел. Те първи излязоха на терена с новите топки, подарък от кмета Живков.